Medlemsarkiv 2023

Lions bjöd på intressant fotbollsresa

Lions bjöds på intressant ”fotbollsresa”

Om sitt tränarliv och de många utmaningarna, berättade Stellan Carlsson, lyckosam ledare för Piteås fotbollsdamer när han gästade Lions medlemsmöte.

Det är en idag närmast sällsynt ledare som välkomnas av medlemmarna. Fotbollen har varit ständigt närvarande i Stellans 53-åriga liv. Och Piteås fotbollstjejer har fått del av hans gedigna kunskaper i hela tolv år. Jo, ni läste rätt … 12 år! Men det är inte slut än. Den omtyckte tränaren har lovat stanna ytterligare ett par år.

Utmaningar? 

Jo, sådana finns det gott om för ett av landets topplag i damallsvenskan. Ett sådant är den geografiska ojämlikheten. Piteå är nämligen idag det enda laget i serien norr om Stockholm. Övriga lag återfinns i Mellan- och Sydsverige. Restid och resekostnader är gigantiska utmaningar.

I ett internationellt perspektiv blir klyftan bråddjup.

Men verkligheten har inte golvat Piteås fotbollstjejer och dess tränarstab med Stellan i spetsen.

SM-guld 2018, Champions Leauge-spel och en respektabel placering på aktuell Europaranking är sannerligen applådvärda framgångar.

Förebilder

I laget finns många duktiga tjejer, som tjänar som utmärkta förebilder för ortens ungdomar. Det är värdefullt när det gäller att hitta och skola in blivande elitspelare.

Lions Club Piteå/Öjebyn bugar och önskar lycka till i årets kommande seriespel.

Staffan Johansson (text och foto)

Läs mer: Lions bjöd på intressant fotbollsresa

​MISSION 1.5 Moment

Uppdraget:

MISSION 1.5 är strävan att nå 1,5 miljoner medlemmar över hela världen, så att vi bättre kan möta de växande behoven i våra samhällen och tjäna fler människor än någonsin tidigare.

Utmaningen accepteras av:
Lion Philipp och Lion Natalija Blobel

Läs mer.

Läs mer: ​MISSION 1.5 Moment

Barndiabetesfondens grundare Ludvigsson fyller 80

Ett meddelande från Barndiabetesfondens grundare

Kära Släkt, Vänner, Bekanta, Kollegor, Medarbetare, Supporters ……..den 16 oktober 2023 fyller jag 80 år! Det är fantastiskt! För det är inte alla som har förmånen att få bli så gamla och dessutom må så bra och kunna vara så aktiv. Så det är värt att fira! Jag skulle uppskatta oerhört om Du vill gratulera mig genom att sätta in en Gåva till Barndiabetesfonden 90 00 59-7/ 900-0597 eller swisha till 9000597  och ange koden ”Johnny 80 år”. STORT TACK ! Jag blir så glad! Allra bäst är kanske att Du använder nedanstående länk: Barndiabetesfonden har ordnat en insamling och insamlingen har börjat, så man kan gå in på Professor Johnny Ludvigsson fyller 80 år! | Skapa din egen insamling för Barndiabetesfonden. En av mina vänner har redan gett en magnifik grundplåt!

Läs mer: Barndiabetesfondens grundare Ludvigsson fyller 80

Rapport Lions internationella styrelsens beslut juli 2023

Sammanfattning av bestlut 

DEN INTERNATIONELLA STYRELSENS MÖTE

Boston, Massachusetts, USA

4-6 juli 2023

Bland annat kan man läsa om omfattande uppdatering om Salesforce-projektet och att Lion Portal planeras att lanseras i september 2023.

Läs mer: Rapport Lions internationella styrelsens beslut...

Rapport Convention 2023

Rapport från Lions 105:e covention i  Boston

6/7 Från Landvetter via Köpenhamn till Boston

7/7 Planering för paraden – det var 157 länder som anmält sig till paraden. Bra att hålla koll på alla bussar och tider förutom flaggor mm som skulle vara med.Besökte BCEC – Boston Convention and Exhibition Center, för registrering, sen hämtade pins i Exhibit Hall, som var beställda från Stockholm. Det var en stor byggnad och man blev – om man hade tur – körd med golfbil mellan de olika konferensrummen.

Läs mer: Rapport Convention 2023

LC Kristianstad delar ut MJF

På fiskalårets sista möte I Lions Club Kristianstad, tilldelades Lions finaste utmärkelse - Progressive Melvin Jones Fellowship (PMJF) till (på bild), Lions President Krister Andersson och mångåriga Lionsmedlemmen Kjell Göransson. De är flankerad av Melvin Jones-kommittén t.v Morgan Häll och t.h. Hans Wessberg.

Läs mer: LC Kristianstad delar ut MJF

Volontärbarometern 2023

Rapport för 2023

Människors och föreningars vilja och kapacitet att mobilisera engagemang upphör aldrig att imponera, i kris såväl som i lugnare tider. Läs mer.

Läs mer: Volontärbarometern 2023

Protokollet från RM 2023

Här kan du läsa protokollet från RM 2023 i Karlstad.

Läs mer: Protokollet från RM 2023

RM reportage

Sveriges Lions höll sitt riksmöte helgen 12-13 maj i Karlstad. Här kommer ett reportage med bilder.

Läs mer: RM reportage

ID Rapport Belfast

Mats Granath ID rapporterar om mötet.

Läs mer: ID Rapport Belfast

Rapport ID

Sammanfattning av beslut
Lions internationella styrelsemöte

Läs mer: Rapport ID

Sveriges Lions Ukrainahjälp

Sveriges Lions Ukrainahjälp

På det senaste Guvernörsrådet fattades ett beslut om att samordna ett flertal projekt i en och samma projektgrupp. På så sätt kan vi alla få en översikt om behov och hur vi i Lions kan hjälpa tillhandgripligen.

Vad den utsedda projektgruppen, under ledning av IPGRO Alf-Göran Andersson (LC Simrishamn) har fått till uppgift är att koordinera och ombesörja följande:

  • - Mat/livsmedel till befolkningen som drabbats av kriget i Ukraina
  • - Livsförnödenheter under vintern, dvs kläder, filtar etc
  • - Sjukvårdsartiklar till sjukhus i västra Ukraina, företrädesvis till inhemska flyktingar
  • - Genomföra en nationell insamling för befolkningen i Ukraina
Läs mer: Sveriges Lions Ukrainahjälp